Umbracos media picker

Jag har precis börjat arbeta med en kund som har väldigt mycket bilder i sin media section, det är ganska få mappar med väldigt många filer i varje mapp. Bilderna används på olika artiklar i content trädet och väljs med umbracos inbyggda media picker.

 

Media -picker -simple

 

Problemet med denna picker är att man endast kan välja bild, vilket gjorde att min kund tidigare var tvungen att först gå in i media-sektionen och ladda upp bilder för att sedan gå till artikeln och välja den nya bilden (och leta som en galning ibland alla filer).

 

Jag tittade på olika lösningar på problemet en av dem skulle vara att installera DAMP-paketet som är en riktigt bra media picker, men efter ett tips från @Brannmark insåg jag att lösningen kan vara betydligt enklare än så. Det går nämligen att sätta umbracos inbyggda media picker i "advanced mode".

 

Media -picker -changedatatype

 

Gör så här:

1. Gå till developer-sektionen och välj "Media Picker" i listan över Data Types.
2. Klicka i "Show preview" och "Show advanced dialog".

2.2 Om du vill att vissa ställen har den "enkla" media pickern kan du bara skapa en ny Data Type av typen Media Picker och då ha två media pickers i listan. Högerklicka bara på "Data Types"-mappen och klicka på add.

 

Det här blir resultatet

 

Media -picker -advance


PS. If you like the blog post - please share it =D
Tillbaka