Direkt från CodeGarden 2012

IMG_1199

 

Idag är det dag två av den årliga Umbraco -konferansen CodeGarden här i Köpenhamn. Jag kom hit igår eftermiddag och missade den omtalade keynoten då Niels Hartvig berättade att core-teamet och framstående medlemmar i Umbracos "community" kommit fram till att man ska avbryta arbetet med Umbraco 5. Det innebär i korthet att man kommer släppa version 5.2 för att sedan avbryta utvecklingen och istället fokusera på att förbättra version 4.

 

Det råder blandade känslor om detta beslut, det var relativt oväntat men antagligen ett klokt beslut. Många utvecklare upplevde Umbraco 5 som väldigt komplext och svårarbetat, det var få som tog steget fullt ut och satsade på plattformen. Man säger att det "är enklare förbättra Umbraco 4 än att förenkla Umbraco 5".

 

Personligen har jag inte investerat onödigt mycket tid i nya plattformen, den tid jag lagt ned har ändå givit mig nya idéer och ny kunskap så jag är inte bitter. Däremot förstår jag frustrationen hos dem som lagt ned mycket tid på och arbetar med stora projekt på nya plattformen.

 

Jag höll min presentation om Newsletter Studio för Umbraco imorse, det gick fin fint! Jag tänkte bjuda på par bilder från gårdagen, först och främst core-teamets roadmap inför framtiden.

 

Road1

 

Road2

 

Road3

 

Road4

 

Ska vidare på nästa föreläsning men det kommer mera...

 

 

 

 

 

 


PS. If you like the blog post - please share it =D
Tillbaka