5 iPhone-appar som rockar

By Markus Johansson
2012-03-08

Det här är blogginlägget som jag önskar att någon skrev till mig för några år sedan när jag skaffade en iPhone. Det finns en miljard olika appar, de flesta är rent skräp, men här tänkte jag dela med mig av några appar som jag använder dagligen.

 

1. iCatcher

 

I Catecher

 

För den som vill hålla sig uppdaterad om det senaste i utvecklingsvärlden så kan jag starkt rekommendera att lyssna på podcasts! Det är små radioprogram som man kan lyssna på när som helst man vill. Själv gör jag det ofta när jag ska promenera, eller om jag sitter i bilen! Mina favoriter är .NET rocks och Hanselminutes som båda är amerikanska shower med inriktining på webb/.NET.

 

iCatcher på Itunes

 

2. Week Calendar

 

Week Calendar

 

Appen för den som gillar planering. Den har flera olika vyer för presenation av kalendern, vecka, månad, arbetsvecka osv osv. Min favorit är den ovan, den liknar orginalkalendern från iOS, men de små prickarna på varje datum indikerar hur många saker som är planerat denna dag - den lilla detaljen var lätt värd pengarna för att köpa appen.

 

Week Calendar på Itunes

 

3. MobileRSS

 

Mobile Rss

 

Att läsa bloggar är ett väldigt bra sätt att hålla sig uppdaterad, jag har själv har ett konto på Google Reader, som samlar alla mina favoritbloggar på ett ställe. Appen MobileRSS kan synca med Google Reader och ger ett riktigt snyggt sätt att läsa sina favoritbloggar på både iPhone och iPad. Rekommenderas starkt!

 

MobileRSS på Itunes

 

4. Evernote

 

Evernote

 

Evernote är en onlinetjänst som kan samla alla dina anteckningar, foton och ljudinspelningar från tex möten, brainstorms osv. Perfekt sätt att spara ned anteckningar, ta ett kort på en skisstavla osv. Allt samlas på ett och samma ställe. Det finns också en desktop-version av tjänsten (både PC och Mac) som syncar anteckningarna, du kan också använda tjänsten i browsern - dvs Evernote is all over the place!

Evernote på Itunes

 

5. Dropbox

 

Dropbox

 

Lagringstjänsten Dropbox har verkligen blivit lika folklig som Melodifestivalen, här kan du enkelt lägga dina filer i "molnet" dvs. de sparas på nätet och du kan komma åt dem från både en browser, från sync-programmet och från dina mobila enheter. Det är också väldigt enkelt att dela filer med vänner och kollegor. Jag använder ofta Dropbox som ett snabbt sätt att föra över filer från telefonen till datorn om man inte har tillgång till sync-sladd.

 

Dropbox på Itunes


More blog posts15 januari 2021

Umbraco and MiniProfiler